Pe 28.11.2014

Missä tällä hetkellä mennään lumitykkiprojektissa?


Varainhankinta

Varainhankinta on hyvällä mallilla, siitä iso kiitos kaikille jo mukaan lähteneille lahjoittajille, ~54000€ on toistaiseksi kerättynä. Edelleen kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä, painotan kuitenkin, että tarkkaa projektiin tarvittavaa summaa ei vielä toistaiseksi tiedetä. Tämä siksi, koska puuttuvaa pumppaamoa ja sen varustelutasoa emme ole vielä päättäneet. Varustelutaso riippuu kerätyistä varoista, automaattipumppaamon hinta on alkaen 14500€ +alv. Tarvikkeisiin olennaisesti liittyy myös huoltoparakki ja lisäapua olisi myös sääasemasta.


Rahankeräys on luvanvaraista toimintaa ja lupaviranomaisen on pidettävä mm. lupien myöntämistä koskevat tiedot sekä tilitystiedot yleisön saatavilla.


Kalusto

Lumitykki on saapunut ja siihen annettava käyttökoulutus järjestetään 2.12.2014. Lumitykin toimittaja tuo lainapumppaamon, jolla tämän talven lumet tykitetään. Samalla myös seuran tuleva pumppaamojärjestelmä kartoitetaan. Kartoitamme mahdollisuutta puolikiinteään pumppaamoon, jos siihen ratkaisuun päädytään, tullaan se rakentamaan ensi vuoden aikana.


Tarvittavaa huoltoparakkia etsitään myös aktiivisesti. Keräyksestä riippuen ostamme mahdollisesti myös laadukkaan sääaseman tykitystä helpottamaan. Sääasemalla pystymme myös tarjoamaan seuramme kotisivustojen kautta kaupunkilaisille laadukasta säätietoa Lähdepellon alueelta.


Milloin tykillä tehdään lunta?

Kaluston ja tarvikkeiden puolesta valmius tykittää lunta on 2.12.2014 alkaen. Tykitys vaatii kuitenkin muutaman päivän -2…-5 pakkasta, että on järkevää aloittaa lumetus.


Tämän hetkisten sääennusteiden mukaan suurta toivoa pakkasjaksosta lähiviikkoina ei ole. Mikäli ennusteet muuttuvat, olemme hyvinkin nopealla aikataululla valmiudessa aloittamaan tykitys.


Mitä sitten kun lumi on tykitetty?

Hoitosopimuksen mukaan Rasti-Lukko luovuttaa lumikasan kaupungille, joka vastaa lumen kuljetuksesta, levityksestä, latujen tekemisestä ja hoidosta entiseen tapaan. Päätös lumen levittämisestä tehdään yhdessä Rasti-Lukon ja kaupungin kesken. Vesisateella tykkilunta ei maastoon kannata ajaa. Säiden salliessa ensisijaisesti pyritään lumettamaan n.1km latu.


Milloin projekti päättyy?

Keräyksen lupa-aika päättyy 30.4.2015, jonka jälkeen tehdään tilitys/ loppuilmoitus luvan myöntäneelle viranomaiselle. Tilityksestä käy ilmi keräyksen tuotot ja kulut sekä keräyksen nettotuotto ja sen käyttö.


Lumitykkilahjoittaja -taulu

Rahankeräyksen päätyttyä voidaan valmistaa lahjoittajien taulu, joka tullaan kesän aikana pystyttämään Lähdepellon urheilualueelle. Taulun kustannuksiin ei käytetä projektiin kerättyjä varoja.


Käy katsomassa lahjoittajat SkiRauman sivulta www.skirauma.fi, jos nimesi puuttuu listalta ja haluat sen näkyviin, ota yhteyttä tiira.pekka (at) gmail.com


Tiedustelut ja tiedottaminen:

Projektipäällikkö Pekka Tiira; lumitykkiprojektiin ja lumen tekemiseen liittyvät asiat

Kenttämestari Jouni Lehto; lumen siirtoon, levitykseen ja latujen hoitoon liittyvät asiat.


Pekka Tiira
Rasti-Lukko
Hiihtojaoston pj
tiira.pekka (at) gmail.com
0500-991867
www.skirauma.fi